Всім відомий факт, що білий цукор – не дуже корисний для здоров’я. Особливо починаємо замислюватися, коли це має відношення до дитячого харчування. Трохи читала різної інформації на тему солодощів і знайшла цікавий матеріал про те, яким може бути замінник цукру.

8 солодких замінників білого цукру

Даю базову підбірку продуктів, оскільки всі із переліку, таке враження, що невідомі на українському ринку. Або мають специфічний переклад, якого я не віднайшла.

1. Мед натуральний

Кожен мед, який є у продажу, в більший чи меншій мірі оброблений. А якщо будете купувати цей продукт у супермаркеті, пам’ятайте:

чим нижча його ціна, тим менше там залишилося корисних речовин.

Мед може бути гарним додатком до:

  • бутербродів
  • йогурту
  • вівсянки
  • коктейлів
  • млинців.

2. Стевія

Сушене подрібнене листя надає солодкий смак напоям. Вона також може бути компонентом фруктових соків.

Але не рекомендують стевію використовувати для випічки, оскільки вона швидко карамелізується.

3. Ксиліт

  • ідеально підходить для підсолоджування чаю або кави;
  • додають у готову домашню випічку, десерти, варення, напої та інші страви;
  • підходить для приготування їжі, випікання солодощів;
  • використовують при заморожуванні – діапазон температур можна використовувати досить широкий.

Але не підходить для випічки на дріжджах.

4. Кленовий сироп

Кленовий сироп

Він може бути використаний для домашнього випікання. Але пам’ятайте, що рідина має консистенцію сиропу, тому потрібно зменшити кількість рослинного молока або води в рецепті.

Сироп добре поєднується із овочами.

5. Сироп із коричневого рису

Дає стравам цікавий карамельно-горіховий смак. Тому рекомендують його для випічки, китайської кухні, а також для вівсянки і домашніх десертів.

6. Фруктові пюре

Банани, яблука і ягоди можуть замінити білий цукор в рецептах для:

  • кексів
  • коктейлів
  • млинців
  • каш.

7. Фініковий та рисовий сиропи

  • фініковий: багатий на Калій, Магній, Залізо, Вітаміни групи В і корисні антиоксиданти.
  • рисовий: має найбільш нейтральний смак від інших природних підсолоджувачів. Тому не змінює смак їжі.

8. Сухофрукти

Можна додавати до випічки замість цукру.

Я найчастіше використовую кленовий сироп для млинців, вафель та мед для вівсянки. Там де можна не додавати цукор, я стараюся так і робити. Не можу сказати, що я повністю його виключила із дитячого раціону, але намагаюся слідкувати за цим.

Джерело інформації: http://dziecisawazne.pl/czym-zastapic-cukier/

*** При повному або частковому передрукуванню матеріалів активний лінк на блог www.club.a-ideas.com.ua обов’язковий.